Yrityksen tarina

Metsäkumppani on metsänhoitaja (MMM) Mikko Niemen syksyllä 2016 perustama metsäpalveluyritys.

Mikko on metsänomistaja ja metsäntutkija, joka viihtyy luonnossa sekä työn merkeissä että vapaa-aikana. Akateemisessa maailmassa hän keskittyi kolme vuotta kehittämään satelliittikuvaukseen ja lentokoneesta tehtävään laserkeilaukseen perustuvia menetelmiä metsien inventointiin. Välillä tie vei myös päiväntasaajalle Nairobiin työstämään Kenian valtakunnallista metsätietojärjestelmää. Lisäksi työkokemusta on kertynyt muun muassa verkkokoulutuksen suunnittelusta Tapio Silva Oy:ssa ja käytännön metsäsuunnittelusta Lounais-Suomen metsäkeskuksessa.

Fiskarsin luontopolulla
Yrittäjä paistamassa raakamakkaraa risunuotiolla. Huomaa laakeasta kivestä tehty paistinpannu!

Unelmana yrittäjyys

Uusin luku elämässä alkoi toukokuussa 2016, jolloin Mikko pääsi Suomen Yrittäjäopiston järjestämään yrittäjyysvalmennukseen. Intensiivisen koulutusjakson aikana omista yrittäjyyshaaveista hioutui vähitellen metsäomaisuuden hallintaan erikoistunut yritys, joka on perustettu halusta tarjota metsänomistajille riippumatonta metsätaloutta palvelevaa asiantuntijapalvelua.

Metsäkumppanin tavoitteena on edistää metsänomistajien ymmärrystä omasta metsästä ja hoitaa suomalaisten arvokasta metsäomaisuutta ammattimaisesti ja pitkäjänteisin tavoittein. Yrityksen asiakkaille metsänomistus tulee olemaan helppoa, sillä metsänhoito- ja puukauppasuunnitelmat, metsänhoitotöiden tilaukset, puukauppojen kilpailutus ja metsätalouden veroilmoitus järjestyvät saman ammattilaisen kautta. Metsänomistajille tarjottavista palveluista on kerrottu tarkemmin tämän linkin takana.

Yrityksen voimavarat

Toistaiseksi Mikko vastaa asiakkaidensa metsien hoidosta yksin, mutta tavoitteena on kasvattaa toimintaa niin paljon, että töitä riittäisi muillekin osaaville metsäalan ammattilaisille. Yrityksen tärkeimpiin voimavaroihin kuuluu myös rakas Anna, joka sparraa palveluiden sähköisessä markkinoinnissa ja huolehtii siitä, että uuden yrittäjän elämään kuuluu muutakin kuin bisneksen tekoa.

Lue lisää!

Metsäkumppanin blogista voit lukea lisää Mikon suhteesta metsään. Esimerkiksi tämän linkin takaa selviää, millainen oli hänen oma polkunsa metsänomistajaksi.


Avainsanat: metsänomistus, metsänomistaminen, metsävaratieto, metsäsuunnitelma, metsänhoito, puukauppa, metsäkirjanpito, metsäverotus, startup, yrittäjyys, tarina, Metsäkumppani, Mikko Niemi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *